Tekst werk

A innovatiemagazine

Innovatiemagazine De kracht van vernieuwen in de praktijk

Samen met het team van De Innovatie Coöperatie heb ik met veel plezier gewerkt aan het innovatiemagazine De kracht van vernieuwen in de praktijk. Realisatie van het magazine door conceptbepaling met Onno Van Eijk, interviews afnemen, tekst schrijven, fotografie regelen met Rick Mellink, vormgeving met Nanda Coppens van Studio Oblong en de lancering. Wat een leuke klus met een prachtig resultaat!

A typen

Stip op de horizon

Samen met het team van De Kracht van Salland en inwoners van Salland werkte ik het afgelopen jaar aan de toekomstvisie voor Salland 2023-2030. Aan deze visie voor het Salland werkten ruim 400 mensen mee in de vorm van evaluaties, interviews en bijeenkomsten. De deelnemers waren enthousiast om hun bijdrage te leveren en de bijeenkomsten leverden een rijke oogst aan sprankelende ideeën en nieuwe ontmoetingen tussen inwoners, ondernemers en organisaties: ‘We doen het voor Salland en in Salland doen we het samen.’ De visie zet een stip op de horizon voor 2030 voor landbouw, wonen, onderwijs, natuur, zorg, energie, landschap of werk. Een visie, waar een paar honderd Sallanders aan hebben meegewerkt, geeft een gezamenlijke richting en verbindt. En vormt zo input voor nieuwe projecten en activiteiten. Deze visie wordt gebruikt als basis voor uitvoering in onder andere Leader, Salland Deal, Salland Marketing en Initiatievencoach. Daarnaast kan iedereen in Salland deze visie op een of andere manier als gezamenlijke richting en inspiratie gebruiken.

A magazine rijnbrink

Magazine voor Rijnbrink

In opdracht van BBLD mocht ik de teksten schrijven voor het Magazine van Rijnbrink. Rijnbrink ontwikkelt samen met Gelderse en Overijsselse bibliotheken, culturele instellingen, scholen en muziekverenigingen innovatieve oplossingen, diensten en programma’s. In dit magazine een impressie van hoe Rijnbrink in 2022 samen met bibliotheken, culturele instellingen, scholen en muziekverenigingen werkt aan een slim, vaardig en creatief Gelderland en Overijssel. Een mooie opdracht waar ik ook zelf veel van heb opgestoken. 

A jaarbericht 2022

Jaarbericht VALA in teken van jubileum

Voor de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek was 2022 een bijzonder jaar. Het was het jubileumjaar vanwege hun tienjarig bestaan. Voor VALA mocht ik samen met het team en vormgeefster Laura Hondshorst van Designimals dit jaarbericht met een terugblik op het jubileumjaar 2022 en ook korte terugblikjes naar de start van VALA realiseren. Met prachtige foto’s van de jubileumfotowedstrijd.

A folder snijders

Fraaie folder Snijders Wachtum

Snijders Wachtum is een zelfstandige dealer van ForFarmers. Het bedrijf wilde haar activiteiten, en speciaal de nieuwe adviespoot, meer voor het voetlicht brengen. Eerst maakte fotograaf Anouk Hemmink van Agribeeldmaker een prachtige bedrijfsreportage, Rina Scharpert Communicatie & Organisatie schreef de teksten voor de folder en de vormgeving was in handen van Anja Wippert van ForFarmers. Een prettige samenwerking!

A markemodel

Het Markemodel

Het Marke-model is een aanpak waarbij boeren en sturende partijen samen tot een integrale set kwaliteitsdoelen en de bijbehorende beloningen komen voor een toekomstbestendige landbouw. Dit is een pilot van VALA en VKA in opdracht van het Ministerie van LNV. Van dit proces redigeerde ik het uitgebreide verslag en maakte ik samen met Carel de Vries en strategisch vormgever Marcel Somsen van het Struweel van de populaire samenvatting een klikbare pdf.

1
2
Logo RinaScharpert groen wit

Rina Scharpert Communicatie & Organisatie ondersteunt de communicatie en organisatie van projecten en bedrijven in Oost-Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief

Je kunt je altijd snel en eenvoudig weer uitschrijven als je dat wilt.

Contact

Pothoofd 191
7411 BG Deventer
Mobiel 06 - 40 16 19 40
info@rinascharpert.nl

Direct naar:

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.  Privacyverklaring >

ga verder