communicatie werk
organisatie werk
tekst werk

organisatie werk

Geslaagde Agro Innovatie Events

Afgelopen jaren mocht ik samen met de collega’s van De Innovatie Coöperatie een bijdrage leveren aan de organisatie van de verschillende edities van het Agro Innovatie Event. Het waren intensieve klussen, maar de events waren  meer dan geslaagd. Ondernemers uit de Achterhoek & Liemers en Regio Stedendriehoek & IJsselvallei deelden hoe hun plannen ontkiemen tot innovaties en toekomstbestendige bedrijfsmodellen. Naast een inspirerend programma is er steeds volop de gelegenheid om collega-ondernemers te ontmoeten en eigen ideeën voor de sector te delen.

23.104 DeMarke Flyer A5 web

Kennisfestival De Marke

Na de overstap naar Wageningen University & Research was bij Agro-innovatiecentrum De Marke de tijd rijp om een open dag te organiseren. Zij deden dat in de vorm van een kennisfestival. Zo’n 300 mensen namen deel aan een uitgebreid programma met workshops, rondleidingen en een plein van de toekomst. Op het festival waren nieuwe inzichten en innovaties, praktijkvoorbeelden en praktische handvatten te vinden waar boeren op hun eigen bedrijf mee aan de slag kunnen. Samen met het team van De Marke hebben we alle voorbereidingen gedaan, waarbij bij mijn aandeel het accent op communicatie en organisatie lag. Peter Onis van Onis Ontwerp maakte de communicatiemiddelen.

Open dagen ForFarmers

In opdracht van ForFarmers organiseert Rina Scharpert Communicatie & Organisatie open dagen bij klanten die een nieuwe stal hebben. Dat kan gaan om een melkveestal, kalveropfokstal, rosékalverhouderij of een varkenshouderij. Werkzaamheden in opdracht van ForFarmers: standhouders werven, de uitnodiging en advertentie verzorgen, een cateraar, toiletwagen, parkeergelegenheid, bewegwijzering regelen en op de dag zelf het open huis in goede banen leiden.

Fotowedstrijd VALA

Voor het tienjarig jubileum van VALA (Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek) organiseerde ik voor een fotowedstrijd. De wedstrijd liep van januari tot december. Per seizoen konden fotografen foto’s insturen die passen bij het werk van de VALA. Het ging daarbij om de thema’s: agrarisch cultuurlandschap, flora en fauna in het agrarisch cultuurlandschap en werkzaamheden agrarisch natuur- en/of landschapsbeheer. Samen met Rob Geerts en Jan Stronks vormde ik de jury. Elk seizoen selecteerde de jury de drie beste foto’s uit alle inzendingen, deze genomineerde foto’s gingen door naar de finale. De jury koos drie winnaars uit de twaalf genomineerde foto’s. De prijzen werden uitgereikt tijdens een fotolezing.

Landschapsdag Staphorst

De gemeente Staphorst vroeg Rina Scharpert Communicatie & Organisatie een Landschapsdag te organiseren op een locatie in het buitengebied. De Landschapsdag was in het kader van de pilot langjarig beheer landschapselementen. Werkzaamheden in opdracht van de Gemeente Staphorst: regelen locatie (tent, vergunning, parkeergelegenheid, EHBO en catering), verzorgen van uitnodiging, persbericht, speeches en publiciteit.

A buurtbijeenkomst gelderland

Buurtbijeenkomst functieverandering

Voor de provincie Gelderland organiseerde ik een buurtbijeenkomst over functieverandering. Volledig 'coronaproof'. Als eigenaar van het perceel in Oud-Zevenaar wilde de provincie de plannen voor de sloop van stallen en schuren en de bouw van drie vrijstaande woningen voorleggen aan buurtbewoners. Het agrarisch bouwperceel komt te vervallen en er komt een woonbestemming op de bestaande bedrijfswoning en drie burgerwoningen worden in een erfopzet met bijbehorende agrarische uitstraling ingepast.

Logo RinaScharpert groen wit

Rina Scharpert Communicatie & Organisatie ondersteunt de communicatie en organisatie van projecten en bedrijven in Oost-Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief

Je kunt je altijd snel en eenvoudig weer uitschrijven als je dat wilt.

Contact

Pothoofd 191
7411 BG Deventer
Mobiel 06 - 40 16 19 40
info@rinascharpert.nl

Direct naar:

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.  Privacyverklaring >

ga verder