B sm tehooitegras
Te hooi en te gras
AH006096 digitaal

Praktijkbijeenkomst Houtwal 2.0

mei 2024

Houtwallen kunnen de melkveehouderij veel bieden. De afgelopen anderhalf jaar hebben Wageningen Plant Research en het Louis Bolk Instituut samengewerkt aan het project Houtwal 2.0. Dit resulteerde in ontwerpen van houtwallen voor de Achterhoek die dienstbaar zijn aan het melkveebedrijf en bijdragen aan veel maatschappelijke uitdagingen als biodiversiteit en klimaatsverandering. Op vrijdag 24 mei 2024 organiseerden we op Agro-innovatiecentrum De Marke een praktijkbijeenkomst. Samen met een inhoudelijk kennisteam de organisatie van de Praktijkbijeenkomst Houtwal 2.0 mogen oppakken. Van tent tot catering en van publiciteit tot ondersteuning van de dagvoorzitter.  Al met al een geslaagde bijeenkomst waar zo'n 80 mensen aan deelnamen.

Innovatiemagazine

Interessant innovatiemagazine

maart 2024

Samen met het team van De Innovatie Coöperatie heb ik met veel plezier gewerkt aan het innovatiemagazine De kracht van vernieuwen in de praktijk. De realisatie van het magazine kwam tot stand door conceptbepaling met Onno Van Eijk, interviews afnemen, tekst schrijven, fotografie regelen met Rick Mellink, vormgeving met Nanda Coppens van Studio Oblong en tenslotte de lancering. Wat een leuke klus met een prachtig resultaat!

Agro Innovatie Events

Geslaagde Agro Innovatie Events

maart 2024

Ondernemers uit Regio Stedendriehoek & IJsselvallei deelden eind februari tijdens het Agro Innovatie Event hoe hun plannen ontkiemen tot innovaties en toekomstbestendige bedrijfsmodellen. Naast een inspirerend programma was er volop de gelegenheid voor ontmoeting en eigen ideeën voor de sector te delen. Afgelopen jaren mocht ik samen met de collega’s van De Innovatie Coöperatie een bijdrage leveren aan de organisatie van de verschillende edities van het Agro Innovatie Event. Dit was al weer het zevende event.

VALA

Nieuwe website VALA

maart 2024

VALA heeft een nieuwe website! Afgelopen periode heb ik met het team van VALA hieraan gewerkt. Het gebruiksgemak voor de deelnemer aan ANLb (regeling Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer) stond steeds voorop. Kees Lina van Bureau Vloed en Pascal Biesterbos van De Communicatiemakers stonden ons terzijde. Teksten zijn van onze eigen hand en prachtige foto's uit de eigen gelederen van VALA.

Jubileum

Wie jarig is, trakteert

maart 2024

Per 1 maart is het alweer tien jaar geleden dat ik als zelfstandig communicatieadviseur in de agrarische sector aan de slag ging. Het waren tien hele mooie jaren! Vol met mooie en soms uitdagende opdrachten, interessante klanten, leuke contacten, bijzondere samenwerkingen en persoonlijke groei. Ik wil iedereen bedanken die onderdeel was van de afgelopen tien jaar! Fijn, dat ik als specialist in agrarische communicatie opdrachtgevers in de afgelopen jaren heb mogen bijstaan met doeltreffende communicatie, organisatorisch ontzorgen of pakkende teksten of met je heb mogen samenwerken. Op naar de volgende tien mooie jaren! 

A folder snijders

Fraaie folder Snijders Wachtum

mei 2023

Snijders Wachtum is een zelfstandige dealer van ForFarmers. Het bedrijf wilde haar activiteiten, en speciaal de nieuwe adviespoot, meer voor het voetlicht brengen. Eerst maakte fotograaf Anouk Hemmink van Agribeeldmaker een prachtige bedrijfsreportage, Rina Scharpert Communicatie & Organisatie schreef de teksten voor de folder en de vormgeving was in handen van Anja Wippert van ForFarmers. Een prettige samenwerking!

A magazine rijnbrink

Mooi magazine voor Rijnbrink

maart 2023

In het voorjaar mocht ik in opdracht van BBLD de teksten schrijven voor het Magazine van Rijnbrink. Rijnbrink ontwikkelt samen met Gelderse en Overijsselse bibliotheken, culturele instellingen, scholen en muziekverenigingen innovatieve oplossingen, diensten en programma’s. In dit magazine een impressie van hoe Rijnbrink in 2022 samen met bibliotheken, culturele instellingen, scholen en muziekverenigingen werkt aan een slim, vaardig en creatief Gelderland en Overijssel. Een mooie opdracht waar ik ook zelf veel van heb opgestoken. 

A jaarbericht 2022

Jaarbericht VALA 2022 in teken van jubileum

maart 2023

Voor de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek was 2022 een bijzonder jaar. Het was het jubileumjaar vanwege hun tienjarig bestaan. Ze hebben een mooi activiteitenprogramma geboden met een goede opkomst, mooie ontmoetingen en reacties. Voor VALA mocht ik samen met het team en vormgeefster Laura Hondshorst van Designimals dit jaarbericht met een terugblik op het jubileumjaar 2022 en ook korte terugblikjes naar de start van VALA realiseren. Met prachtige foto’s van de jubileumfotowedstrijd.

1
23
Logo RinaScharpert groen wit

Rina Scharpert Communicatie & Organisatie ondersteunt de communicatie en organisatie van projecten en bedrijven in Oost-Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief

Je kunt je altijd snel en eenvoudig weer uitschrijven als je dat wilt.

Contact

Pothoofd 191
7411 BG Deventer
Mobiel 06 - 40 16 19 40
info@rinascharpert.nl

Direct naar:

Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.  Privacyverklaring >

ga verder